Reteta mancare chinezeasca

Top 3 Cele mai Usoare Retete de Mancare Chinezeasca

Pentru cei tentati de orient si enigmele acestuia recompensa de gati retete de mincare chinezeasca este indiscutabila. Gurmanzii ce au gustat deja din renumitele feluri precum Porc cu sos dulce-acrisor, Pui Kung Pao sau galuste chinezesti, cu siguranta au fost cuceriti de buchetul gastronomic imbinat in aceste bucate. Gasirea ingredientelor pare a fi cea mai dificila parte a procesului, deoarece gatitul unei retete de mancare chinezeasca se face rapid si cu resurse minime, insa rezultatul merita toate eforturile depuse. Deci daca ati reusit sa gasiti toate ingredientele, ar fi timpul sa ne apucam de treaba. Ne-am gandit sa alegem cele mai bune si usor de preparat retete de mancare chinezeasca pentru gospodinele indraznete. Spor la gatit si pofta mare!

Locul III - Salata chinezeasca

Aceasta reteta de mincare chinezeasca este ideala pentru persoanele care sunt la dieta sau vor ceva usor la masa de pranz/cina.

Ingrediente: castraveti, gogosari, conopida, zahar, otet, ulei, sos soia. (cantitatea depinde de cat de mare doriti salata)

Legumele se taie in felii subtiri in lung. Sosul salatei se face in tigaie: se arde o lingura de zahar, apoin adaugati una de otet, una de ulei si una de sos de soia. Adaugati legumele si caliti-le cateva minute pana se inmoaie.

Locul II  - Porc Gong-Bao

Ingrediente: pulpa porc, morcov, pasta de ardei iute, sos soia, supa de legume, sare , zahar, alune, amidon, castraveti, ulei de floarea-soarelui, ceapa verde, piper alb.

Pulpa de porc se gateste sote, dupa ce o taiati in cuburi medii. Legumele se taie in cuburi mari, la care se adauga sosul (pasta de ardei, sos soia, supa , sar, zahar, piper). Se asezoneaza cu alune.

Locul I - Inghetata prajita

Ingrediente : cozonac, inghetata, ou, esenta de vanilie, drojdie uscata, faina, zahar, baie de ulei (aprox 1,5 l)

Taiati cozonacul in felii potrivite si insiropati-le cu esenta de vanilie si apa. Puneti o lingura de inghetata in mijlocul feliei si faceti o bila care sa nu se desfaca. Pueti totul intr-o punga de celofan si bagati la congelator. Intre timp, faceti un sos din restul ingredientelor. Dupa ce bilutele au inghetat, se inmoaie prin sos si se pun in baia incinsa de ulei. Se scot pe o farfurie, se pudreaza cu zahar tos. Puteti adauga ciocolata topita sau un sos proaspat de capsuni.

Ce credeti? Seamana aceste retete de mancare chinezeasca cu sfaturile culinare ale bunicii? Poate ca nu, dar sunt sigura ca muriti de nerabdare sa le incercati.

 


Feedback

Strada:
Ascunde-ma